Hozzávalók: |
Elkészítés: |
egy csomag réteslap, 1 üveg (7 dl-es) meggybefőtt, 10-15 dkg édes kekszmorzsa, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, vaníliás porcukor |
A vajat felmelegítem, elkeverem benne a tejfölt és egy percig folyamatosan kevergetve sütöm. A kimagozott meggybefőttet leszűröm, a levét később megiszom. A réteslapot kiterítem, vastagon megkenem a vajas tejföllel, egyek felét meghintem kekszmorzsával. A lecsöpögtetett meggy felét beleforgatom a kekszmorzsába és elterítem a réteslap morzsás felén. Óvatosan összefogok négy lapot és feltekerem, tepsibe teszem. A maradék négy réteslapot ugyanúgy megkenem, megszórom, megtöltöm és feltekerem, tepsibe fektetem. A maradék tejfölt rákenem a rétesekre, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt pirosasra sütöm. Ha félig kihűlt, éles késsel felszelem és vaníliás porcukorral vastagon meghintem. Ez a morzsás sütés megengedi, hogy ne nyomkodjuk ki a meggy finom levét, mert szinte bezárja a gyümölcsöt, nem csurog el a lé. Evéskor viszont imádnivalóan leveses, szinte spriccel... Ha friss vagy fagyasztott meggyel csinálom, a kekszmorzsába bőven keverek porcukrot, legalább 5-8 dekányit. Kristálycukorral nem próbálkozom, mert rengeteg leve lesz és eláztatja a tésztát. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |
Nagyon jó a recept. Én is így készítem a családnak,csak még darált dióval és fahéjjal is ízesítem.
Ó, az is nagyon finom lehet, majd kipróbálom!