recept: Meggyes rétes, Kifőzde
Meggyes rétes
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

egy csomag réteslap,
1 üveg (7 dl-es) meggybefőtt,
10-15 dkg édes kekszmorzsa,
2 dl tejföl,
5 dkg vaj,
vaníliás porcukor




A vajat felmelegítem, elkeverem benne a tejfölt és egy percig folyamatosan kevergetve sütöm.
A kimagozott meggybefőttet leszűröm, a levét később megiszom.
A réteslapot kiterítem, vastagon megkenem a vajas tejföllel, egyek felét meghintem kekszmorzsával. A lecsöpögtetett meggy felét beleforgatom a kekszmorzsába és elterítem a réteslap morzsás felén. Óvatosan összefogok négy lapot és feltekerem, tepsibe teszem.
A maradék négy réteslapot ugyanúgy megkenem, megszórom, megtöltöm és feltekerem, tepsibe fektetem. A maradék tejfölt rákenem a rétesekre, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt pirosasra sütöm.
Ha félig kihűlt, éles késsel felszelem és vaníliás porcukorral vastagon meghintem.
Ez a morzsás sütés megengedi, hogy ne nyomkodjuk ki a meggy finom levét, mert szinte bezárja a gyümölcsöt, nem csurog el a lé. Evéskor viszont imádnivalóan leveses, szinte spriccel...
Ha friss vagy fagyasztott meggyel csinálom, a kekszmorzsába bőven keverek porcukrot, legalább 5-8 dekányit. Kristálycukorral nem próbálkozom, mert rengeteg leve lesz és eláztatja a tésztát.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Feleségem így csinálja.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.12.18. Utoljára frissítve: 2010.12.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 16:22:02 - 1.93)
Hozzászólások:

Katica (2012-11-26 07:51:00):
Nagyon jó a recept. Én is így készítem a családnak,csak még darált dióval és fahéjjal is ízesítem.

Kifőzdés (2012-11-26 08:33:00):
Ó, az is nagyon finom lehet, majd kipróbálom!

Megjegyzés a recepthez